Beväpna

En raspig röst stönar ut i lokalen att jag ska beväpna mig.

Beväpna dig med vingar. Ja, med vingar.

Beväpna mig med vingar? Jag ryser till och ser upp mot högtalaren i det skumlagda fiket. Mina fingrar greppar hårdare om den bruna bricka där en plastmugg i orange och en kladdkaka på en papptallrik balanserar. Jag har dåligt samvete. Jag borde rusta upp det och inte några högtflygande planer. Det har börjat bli svårt att knäppa byxorna den senaste tiden och jag är inte glad. Men jag behöver uppmuntran. Så jag bröt mig loss ur tristessen på jobbet och tog en fika till lunch istället för att höra Mia och gänget snattra på om helgens alla planer. Själv måste jag ta den till att vila. Vila för att orka med. Måndag till fredag. Åtta till fem.

Kanske vore det inte så dumt med vingar i alla fall säger jag tyst för mig själv när jag sätter mig ner i ett av de mörka hörnen. Om någon ser mig nu skulle jag kunna flyga iväg och slippa höra om deras senaste bantningskur. Så fort någon öppnar munnen och säger ”har du hört om den senaste” slår jag ut vingarna och fladdrar iväg. Kvittrande. Fri. Som en del av motståndsrörelsen.

Inspirerat av Skrivpuff: Beväpna.

4 svar på ”Beväpna

  1. Ethel säger:

    Ja en jättebra idé som jag önskar att jag hade känt till under min arbetstid. Nu jobbar jag inte längre. Mer än med sånt coh sådana jag tycker om. Mycket bra skrivet! Jag gillar verkligen.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: