Julsnack

Julgran
”Julgran” by netzanette is licensed under CC BY-NC 2.0

”Fan, normalt är man ju mer död än levande vid den här tiden på året”, suckade Jackie. ”Men i år… i år är man ju bortom zombiestadiet med flera ljusår.”

”Ja, jag vet inte hur jag ska hinna med”, sa Ellie. ”Ungarnas önskelista blir knappast kortare eller mer lätthanterlig bara för att det är kaos i världen. Försökte förklara igår att det kanske blir lite färre klappar i år eftersom vi har restriktioner nu. Men, du, vad de började skrika…”  

”Lät dina också som nyfödda med kolik? Det gjorde mina och jag ville så gärna hoppa upp och ner och skrika jävla bortskämda snorungar. Men det går inte för vet du vad de säger då?”

”Jo, det vet jag nog”, sa Ellie. ”De säger att du får skylla dig själv för att du har skämt bort dem.”

”Och det har de faktiskt en poäng i”, suckade Jackie. ”Men ändå. Lite jäkla tacksamhet har man väl försökt tuta i dem! Men det märks inte och nu måste jag dessutom skicka en hel drös julkort till folk vi annars skulle ha stannat till hos under julen. Inte ens det vill de hjälpa mig med. Jag frågade om de inte kunde ta dem till postlådan i alla fall. Men inte ens det… jag ger upp.”

”Men vet du inte att det är förbjudet att formulera en sån uppmaning som en fråga? Antingen säger du att de SKA göra det eller så erbjuder du ett alternativ. Posta korten eller slicka frimärken, vilket vill du helst göra? Så säger man.”

”Ja, det vet jag ju och ändå… ändå faller jag ner i den gropen. Och så får jag göra allt själv. shoppa, posta, baka, kocka, städa, pynta…”

”Vad gör din man då?”

”Honom ser man inte röken av vid den här tiden. Han verkar fullt upptagen med att köpa tidningen, när han inte har jobbmöte via datorn förstås. Sen är han trött och säger bara att vi ska strunta i julstöket i år. Jag har sagt till honom att oavsett jul eller inte så blir det stökigt om han inte hjälper till. Han får väl gå till systemet och handla, som vanligt. Men jag ska inte gnälla. Han gör mycket, det gör han.”

inspirerat av dagens ord från Skrivpuff: död och Författarens julkalender lucka 15.

Foto: Julgran av Netzanette.

2 svar på ”Julsnack

 1. Kalle Byx säger:

  Kul dialog men jag blir osäker när vissa partier kommer två gånger. Är det jag som är trött (det är jag) eller ska det vara så.

  Svara
  1. wewa2000 säger:

   nej, antagligen blev det miss i hur jag kopierade in det… tack för påpekandet!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: