Intervju med karaktär

Foto: Ethel Hedström

Hur reagerar du på choklad?

Jag är tokig i choklad. Det är det bästa jag vet, näst efter kaffe. Det finns ingenting som choklad när det kommer till tröst, lyckorus och energi. Förutom kaffe. Om jag tvingas till en öde ö och bara får ta med mig tre saker blir det choklad, kaffe och en kaffekopp att dricka ur. Det gör inget om chokladen blandas i kaffet men helst äter jag den vid sidan av. Det håller mig igång. Jag kan skippa maten men inte kaffet och chokladen. Och om det är nötter i? Så mycket bättre! Jag älskar nötter också, om den finns med choklad runt sig. Annars kan den likaväl vara.

Du skulle inte ta med en bok?

Nej, jag skulle njuta av horisonten, havet och himlen. Då skulle jag kunna skriva min egen bok.

Utan papper och penna?

Jag skulle naturligtvis skriva den i huvudet. Blir det nödvändigt så tar jag en pinne och plitar ner den i sanden.

Då försvinner den?

Det gör livet också. Böcker, tankar, idéer, öden… allt försvinner i tidens vågskvalp. Sorgligt, sant och lite hoppfullt.

Hoppfullt?

Ja, vissa saker mår bäst av att glömmas. Tyvärr är det sånt som folk helst håller vid liv, men förr eller senare försvinner det också. Som den där gången då jag..

Då du?

Nej, glöm det… då får det liv igen och det vill jag inte.

Säkert? Det kan vara bra att bikta sig också.

Bra försök! Jag visste inte att du var en sån som gärna grottar runt i andras pinsamheter. Nå ja. Du får sväva i ovisshet. Låt mig säga så här, tänk på det värsta du har gjort. Gör du det? Bra. Gånga det sedan med tio så har du min tabbe. Då förstår du kanske att jag helst håller tyst om det? Bra. So long. Vi hörs!

Inspirerat av Skrivpuff: Bildinspiration.

1 svar på ”Intervju med karaktär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: