Tobaksaffären

”Flytta på dig ditt grisnylle!”

Orden ven som ett piskrapp genom luften. Bill kände hur han stirrade med gapande mun och fåraktigt utseende. Handlingsförlamningen gjorde honom förbannad. Här hade en idiot kommit och ställt sig före honom i kön och inte nöjt sig med det utan svurit ut en hagelsalva av elaka kommentarer om Bills lekamen. Alla andra som väntade på att få bonga in sina tipsextra och travgissningar stirrade på Bill. En del förbryllade, andra nyfiket och ytterligare några som om det var Bill själv som rört upp stämningen. Och det trots att han alltid brukade anstränga sig för att passa in, vara trevlig och anpassa sig till den svenska återhållsamheten.

”Dra tillbaka till USA din jävla jänkare. Men de vill väl inte ha dig, så ful som du är!?”

Ful? Fick man inte vara ful i det här landet nu heller? Bill öppnade munnen för att svara men de svenska ord och fraser han lärt sig trasslade ihop sig och ville inte komma ut. Han kippade efter andan som en torrlagd fisk.

”Du bara glor som ett fån, dessutom. Ni som verkar va såna pladdermajor och så står du här, stum som en stel gammal staty. Vad gör du ens här i vårt land!?”

”Ja, det kan man undra.”

Bill hörde sig själv svara på klingande ren svenska och kände sig riktigt imponerad över sin insats. Mer än så ville han inte ödsla sitt liv på en sådan där typ. Att tippa på fotboll var ändå ingenting för honom. Han vände sig om för att gå ut när smockan kom vinande genom luften och fick käken att klicka till.

Inspirerat av Skrivpuff: USA.

2 svar på ”Tobaksaffären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: